u-razi-rozkolu-tserkvi-filareta-pidtrimayut-lishe-okremi-parafiyi-ekspert

У разі розколу церкви Філарета підтримають лише окремі парафії – експерт

 • 15275 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У разі, якщо розкол у Православній церкві України все-таки відбудеться, патріарха Філарета підтримають лише поодинокі парафії. Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой в коментарі кореспонденту УНН.

"Усе залежатиме від Філарета – чи він далі перебуватиме в ПЦУ, але буде робити такі провокативні заяви, чи він піде на розділення. Якщо він піде на розділення, є вірогідність того, що якісь окремі парафії, для яких Філарет – понад усе, вони підуть на вихід з ПЦУ", - зазначив Горєвой.

При цьому він наголосив, що наразі зарано робити припущення, оскільки до кінця не відомо, чи дійсно Філарет піде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній розповів про головні розбіжності у поглядах з Філаретом

"Якщо він піде, то його підтримає реальна меншість, оскільки віряни уже зрозуміли, що Томос – це велике історичне рішення, це велика перемога українського народу, і зараз після цієї перемоги казати: "Ні, все не так добре" - вже ніхто не повірить цьому", - додав експерт.

Нагадаємо, під час заходів із вшанування пам'яті священномученика Макарія у Володимирському соборі почесний патріарх Православної церкви України та глава УПЦ КП Філарет оцінив свої ресурси для можливого здійснення розколу церкви.

Українські Національні Новини

Політика