u-razi-vibukhu-zatopilo-b-tsili-sela-ta-selischa-pid-chas-rozminuvannya-dambi-na-kharkivschini-znayshli-175-kg-trotilu-ta-68-min

У разі вибуху затопило б цілі села та селища: під час розмінування дамби на Харківщині знайшли 175 кг тротилу та 68 мін

 • 232464 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У селі Великі Проходи вибухотехніки провели розмінування дамби. У результаті роботи було виявлено 175 кг тротилу та 68 протитанкових мін. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов, передає УНН.

Деталі

Біля дамби під час перевірки на наявність вибухівки спеціалісти знайшли 175 кілограм тротилу, 68 протитанкових мін та електродетонатори – загальний тротиловий еквівалент близько 650 кілограм. Наслідки такого вибуху були б жахливі - затоплення цілих сіл та селищ.

Цитата

«За словами співробітників, це неймовірно велика кількість вибухівки. Для розуміння, за оцінками експертів для вибуху труби Північного Потоку було використано 500 кг тротилового еквіваленту» – повідомив Болвінов.

Нагадаємо

21 і 22 вересня війська рф завдали ударів балістичними ракетами по греблі на Печенізькому водосховищі на річці Сіверський Донець. Це сталося після удару на Карачунівській дамбі поблизу Кривого Рогу 15 вересня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі та пориви вітру: якою буде погода в Україні завтра

     • 145341 переглядiв

    Рашисти обстріляли дві громади на Донеччині: є поранені

     • 118497 переглядiв