u-regionakh-inspektuyut-zabezpechenist-likarskimi-zasobami-vid-covid-19-stepanov

У регіонах інспектують забезпеченість лікарськими засобами від COVID-19 - Степанов

 • 13510 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. У регіонах працюють моніторингові групи, які досліджують забезпеченість лікарень лікарськими засобами від COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“В повному обсязі були передбачені кошти на фінансування процесу лікування хворих на COVID-19. Було дві складових. Перша - це заробітна плата з урахуванням 300% для медичних працівників, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19. А друга складова - це забезпечення всіма лікарськими засобами. Це обов’язок держави це зробити саме в відділеннях, в яких госпіталізовані наші пацієнти. Заради цього, для перевірки, було створено моніторингові групи, які зараз їздять по регіонах, дивляться, в тому числі, спілкуються з медичними працівниками, спілкуються з пацієнтами. Дивляться щодо забезпеченості лікарень цими лікарськими засобами”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що у Київській міській лікарні №4 пацієнти забезпечені всіма лікарськими засобами і нічого не докуповують.

“Але ми не виключаємо, що така ситуація в інших регіонах може відрізнятися. І тому я думаю, що на основі висновків, які зроблять моніторингові групи, ми будемо робити вже свої висновки, вносити певні корективи”, - додав міністр.

Нагадаємо, уряд створив моніторингові групи для перевірки правил безпеки у школах.

Українські Національні Новини

Політика