u-reyestr-vnesli-zayavi-40-zhertv-finansovoyi-piramidi-na-ternopilschini

У реєстр внесли заяви 40 жертв фінансової піраміди на Тернопільщині

 • 10594 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Досудове розслідування причетних до організації фінансової піраміди триває. До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли ще 40 заяв від потерпілих. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Національній поліції Тернопільської області.

"Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 4 статті 190 та частиною 2 статті 209 ККУ щодо чотирьох осіб, причетних до організації фінансової піраміди "Хелікс". До ЄРДР внесено заяви 40 потерпілих у справі "Хелікса", – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, на даний час загальне число осіб, які стали жертвами шахрайських схем, становить понад 250 осіб. Остаточної суми збитків ще не підраховано, але, як уточнили в поліції, складає вона десятки мільйонів гривень.

Як пояснили у слідчому управлінні ГУНП в Тернопільській області, тривалий процес досудового розслідування зумовлений тим, що багато потерпілих перебувають за межами країни і немає можливості опитати їх, а також слідчі досі очікують надходження матеріалів виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, у Вінницькій області створили "фінансову піраміду", яка існувала під виглядом інвестиційної компанії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП