u-rf-namagalisya-pidirvati-naftoprovid-druzhba-roszmi

У рф намагалися підірвати нафтопровід "Дружба" - росЗМІ

 • 182450 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. У Брянській області рф намагалися підірвати нафтопровід «Дружба», невідомі встановили три вибухові пристрої, повідомляє Telegram-канал Baza, пише УНН.

Цитата

"У Брянській області спробували підірвати нафтопровід «Дружба». Невідомі встановили три СВП. Рано вранці 11 червня неподалік селища Гулівка (це 40 км до кордону з Україною) прогриміли три вибухи - тоді ж спрацював сигнал про втрату зв'язку із засувкою трубопроводу. За попередніми даними, це були безоболонкові вибухові пристрої", - йдеться у повідомленні Telegram-каналу Baza.

Деталі

Як зазначається, одним із вибухів було пошкоджено трансформаторну підстанцію з енергоблоком засувки нафтопроводу. Ще один вибух стався у місці, де прокладено кабель – там залишилася вирва 40 на 20 см. Третій вибух пошкодив протипідкопну трубу (додатковий засіб захисту, який заривають у землю на режимних об'єктах), залишивши вирву 40 на 60 сантиметрів, пише Telegram-канал Baza.

"Сам трубопровід "Дружба" не постраждав, проте протипідкопна труба та підстанція виявилися пошкодженими, а також було знеструмлено енергоблок управління засувкою. За даними "Бази", розливу нафтопродуктів вдалося уникнути - з 24 лютого трубопровід законсервовано, але всередині знаходиться дизельне паливо", - сказано у повідомленні.

Довідково

"Дружба" – найбільша у світі мережа магістральних нафтопроводів. Її побудували у 60-х рр., щоб постачати нафту до Східної Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили збили 28 із 29 ударних російських дронів

     • 101287 переглядiв

    Уночі над Дніпропетровщиною ППО знищила два "шахеди"

     • 70964 переглядiв

    Нічна атака на Харків: стали відомі наслідки

     • 28353 переглядiв

    Помічник Трампа зізнався, що вкрав у нього $60 тисяч

     • 51897 переглядiв

    Новини по темі

    У рф намагалися підірвати нафтопровід "Дружба" - росЗМІ

     • 182450 переглядiв

    Зеленський став лауреатом премії Бориса Нємцова

     • 102198 переглядiв

    McDonald's по-російськи: у рф визначилися з новою назвою

     • 186186 переглядiв