u-rf-ne-priymali-rishen-schodo-povernennya-viyskovopolonenikh-moryakiv-moskalkova

У РФ не ухвалювали рішень щодо повернення військовополонених моряків — Москалькова

 • 9009 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що РФ поки не ухвалювала рішень про звільнення українських моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Людмила Денісова звернулася через МЗС до ФСБ з проханням замінити запобіжний захід українським морякам у вигляді позбавлення волі на запобіжний захід у вигляді поруки й запропонувала себе поручителем. Ні про які рішення з цього питання мені не відомо", - сказала Москалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісова: Україна готова до обміну утримуваними з РФ

Нагадаємо, 17 липня всім 24 українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці.

Після цього Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова попросила відпустити українських моряків під її особисте зобов'язання.

У МЗС РФ вже передали клопотання про готовність Денісової взяти на поруки моряків.

Також Денісова заявляла, що, за її інформацією, в рамках виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН із морського права ведуться переговори про повернення 24 військовополонених моряків.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика