u-rf-poki-nichogo-ne-vikhodit-ale-khvori-shturmovi-diyi-ne-pripinyayutsya-golova-mva-pro-zagrozu-otochennya-avdiyivki

У рф поки нічого не виходить, але "хворі" штурмові дії не припиняються: голова МВА про загрозу оточення Авдіївки

 • 393782 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Російські окупанти не припиняють «хворих» штурмових дій довкола Авдіївки, але з оточенням міста в них поки нічого не виходить. Про це заявив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі Донбас.Реалії, передає УНН.

Цитата

«Тяжко, дуже важко, тиснуть вони. Нічого поки що у них не виходить, але не кидають вони ні бажання, ні цих усіх, як то кажуть, своїх хворих якихось штурмових дій. Вони просто не піддаються логіці у сучасному світі – так просто людей класти. «Совок» у людей у головах», – сказав Барабаш, відповідаючи на запитання, чи є загроза оточення Авдіївки військами рф.

Він заявив, що тактика російської армії на Авдіївському напрямку – «дуже проста, нехитра: просто закидають біосміттям, і все, більше нічого».

«Активність є постійна, але питання в тому, що це рівнинніша місцевість, навіть йде трохи ухил до цих населених пунктів від Авдіївки. Тому все прострілюється. Там здебільшого, крім лісопосадок, більше нема за що триматися. Це як проблема, так і водночас плюс – як для нас, так і для супротивника», – сказав голова МВА.

За його словами, довкола Авдіївки багато обстрілів.

«Ми зрівнялися з Бахмутом вже за багатьма показниками – антипоказниками, якщо так можна сказати. У Бахмуті на добу 200-300 обстрілів, іноді більше – у нас так само. Кількість штурмових дій, якихось наступальних операцій там 30, іноді 40. Припустимо, позаминулу добу якщо взяти, 114 штурмових дій було загалом по лінії фронту, з них 80 із копійками разом, приблизно порівну – Бахмут та Авдіївка», – сказав він.

Доповнення

Керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський повідомляв, що місто Авдіївка Донецької області найближчим часом може стати "другим Бахмутом".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП