u-rf-uzhe-zagovorili-pro-te-schob-ne-minyati-zakhisnikiv-azovstali

У рф уже заговорили про те, щоб не міняти захисників "Азовсталі"

 • 213011 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. У росії уже заговорили про те, аби заборонити обмін захисників "Азовсталі" на російських полонених. Провести відповідну пропозицію хочуть через держдуму рф, пише УНН з посиланням на Meduza.

Деталі

Російський депутат Анатолій Вассерман запропонував ухвалити постанову про заборону видачі "нацистських злочинців", серед яких він назвав бійців полку "Азов" з Маріуполя, пише видання.

Вассерман заявив, що обмін хоч одного бійця полку "Азов" "буде оголошений колективним Заходом перемогою України".

Володін відповів таке: "Ви правильно вносите пропозицію, нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це воєнні злочинці, ми маємо робити все для того, щоб вони постали перед судом".

Він доручив комітету держдуми рф з оборони та безпеки підготувати відповідне протокольне доручення та проголосувати за нього, пише видання.

Доповнення

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операція з порятунку захисників Маріуполя розпочата, вона потребує делікатності та часу.

Як повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук, в інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців. Після стабілізації їх стану очікується обмін наших оборонців на російських військовополонених.

У міноборони рф при цьому заявили про "взяття в полон" 265 військових з "Азовсталі", з яких 51 має тяжкі поранення.

Українські Національні Новини

Політика