u-rf-yakist-produktiv-kharchuvannya-otsinyuvatimut-za-novimi-metodikami

У РФ якість продуктів харчування оцінюватимуть за новими методиками

 • 9271 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Росспоживнагляд розробив методики оцінки харчування жителів Росії, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Повідомляється, що в цілому, в рамках федерального проекту "Зміцнення громадського здоров'я", було розроблено три методики.

Перша - це моніторинг харчування дітей дошкільного віку та школярів в організованих колективах, який буде проводитися за допомогою анкетування батьків і дітей і аналізу відомостей, що подаються навчальними закладами.

Друга методика - визначення показників якості харчової продукції, в тому числі контроль показників якості продуктів в магазинах, третя - визначення доступності населенню вітчизняної харчової продукції, що допомагає знизити дефіцит мікронутрієнтів (вітамінів і мікроелементів, що містяться в їжі в малих кількостях).

Очікується, що система моніторингу дозволить детально оцінити стан харчування населення в різних регіонах країни.

На основі цих оцінок планується підготувати для регіонів нові рекомендації про те, як правильно скоригувати харчування. Тестування методик почнеться з травня 2019 року.

Нагадаємо, в Європі заборонять подвійні стандарти якості продуктів. Відповідне рішення схвалив Європейський парламент.

Раніше, результати дослідження якості товарів підтвердили, що продукти харчування, які продаються в деяких країнах Центральної та Східної Європи, хоча і безпечні, але менш якісні, ніж ті ж продукти в Західній Європі.

На думку депутата Сергія Тригубенка, не виключено, що аналогічна практика подвійних стандартів з боку великих виробників продуктів харчування може застосовуватися і щодо України.

Українські Національні Новини

Новини Світу