u-rf-zaareshtuvali-ukrayinku-napala-na-silovika-na-mitingu-za-navalnogo

Мітинги за Навального: у РФ заарештували українку, "напала" на силовика

 • 18523 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Російський суд помістив під варту терміном на два місяці уродженку України, яка брала участь в протестах на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал судів Москви, передає УНН.

Цитата

"Пресненським районним судом міста Москви задоволено клопотання слідчого про обрання щодо Бендас Ольги Валеріївни, обвинуваченої в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 318 КК РФ запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, терміном до 28 березня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Що відомо

За даними російських ЗМІ, 35-річна уродженка України була затримана 23 січня під час акції на підтримку Навального.

На мітингу жінка нібито разів ударила поліцейського.

Акції протесту в Росії

Акції на підтримку Олексія Навального, затриманого після повернення з Німеччини в Росію, пройшли 23 січня в багатьох містах Росії. Акції були неузгодженими і супроводжувалися рекордними масовими затриманнями. За даними "ОВД-Инфо" на 14 за київським часом 25 січня, були затримані понад 3700 осіб. Порушено кілька кримінальних справ.

В акціях, за оцінками прихильників Навального, сумарно взяли участь близько 250 тисяч осіб. У більшості випадків мітинги були розігнані поліцією, це супроводжувалося жорсткими затриманнями їх учасників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП