u-rf-zaochno-zasudili-ukrayinskogo-prankera-volnova-do-6-rokiv-koloniyi-za-propagandu-terorizmu

У РФ заочно засудили українського пранкера Вольнова до 6 років колонії за пропаганду тероризму

 • 25329 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Українського пранкера Микиту Кувікова, відомого під ім'ям Євген Вольнов, у Росії заочно засудили до шести років колонії за пропаганду тероризму. Про це повідомила пресслужба СК РФ, передає УНН.

Деталі

Скандальний блогер визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ. Сам Кувіков оголошений в міжнародний розшук.

"Слідством і судом встановлено, що 1 листопада 2018 року Кувіков, дізнавшись про вчинення напередодні терористичного акту в будівлі регіонального управління Федеральної служби безпеки РФ по Архангельській області, опублікував в мережі Інтернет відеозапис зі своєю телефонною розмовою, в якій публічно заявив про визнання ідеології і практики тероризму правильними, такими, що заслуговують підтримки і наслідування", - йдеться в повідомленні відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не видасть РФ пранкера Вольнова - МВС

9 жовтня 2019 року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Кувікова терміном на два місяці з моменту його екстрадиції або затримання на території РФ. Раніше він вже був заочно арештований в РФ у справі про поширення ним в інтернеті неправдивих відомостей про число загиблих під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемеровому.

"Кувіков визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ ("Публічне виправдання і пропаганда тероризму") і засуджений до шести років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів електронних та інформаційних мереж, в т.ч. мережі Інтернет, на термін два роки", - повідомили в СК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Казахстані на 10 діб заарештували пранкера, що зображав хворого на коронавірус у метро

Українські Національні Новини

Суспільство