u-rf-zaperechuyut-scho-rumuniya-zablokuvala-dostavku-viyskovoyi-tekhniki-dlya-serbiyi

У РФ заперечують, що Румунія заблокувала доставку військової техніки для Сербії

 • 9455 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. У Міноборони Росії заявили, що румунська влада не обмежувала транспортування танків і бронемашин з Росії до Сербії по Дунаю, передає УНН з посиланням на румунські ЗМІ.

У Міноборони РФ відреагували на інформацію сербських ЗМІ, що Румунія заблокувала доставку військової техніки з Росії до Сербії по Дунаю. У РФ звинувачення партнерів з Сербії назвали брехнею. Там уточнили, що для доставки військової техніки в Сербію не використовується транспортування по річці. У Росії стверджують, що техніку вже доставили.

Сербія звинуватила Бухарест в порушенні Конвенції про судноплавство по Дунаю. За інформацією сербських ЗМІ румунські власті конфіскували військовий вантаж. Як повідомляє DIGI24, представники Міністерства закордонних справ Румунії уникали чітких пояснень про це транспортування, але підкреслили, що застосування санкцій, ЄС щодо Росії, зобов'язало б Румунію заблокувати такий вантаж.

Як повідомляв УНН, Белград звинуватив Бухарест, що на румунській частині Дунаю заблокували вантаж з РФ в Сербію. Белград очікує доставку 30 російських танків і 30 бронемашин з Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу