u-rf-zayavili-pro-provedennya-navchan-viyskovikh-iz-vikoristannyam-bezpilotnikiv-v-okupovanomu-krimu

У РФ заявили про проведення навчань із використанням безпілотників в окупованому Криму

 • 18704 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. В окупованому Криму пройшли навчання російських військових із використанням безпілотних літальних апаратів. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Росії, передає УНН.

Деталі

“Під час навчання розрахунки бойових машин систем залпового вогню, гаубичної артилерії та мінометних підрозділів відпрацювали підготовку до стрільби та зміни вогневих позицій в умовах застосування умовним противником авіації та диверсійно-розвідувальних груп”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними Міноборони РФ, коригування вогню та виявлення цілей здійснювалися операторами безпілотників з постів спостереження та розвідки.

Також російські артилеристи “виконали завдання щодо оборони морського узбережжя з виконанням бойових стрільб по мішених позиціях”.

У відомстві уточнили, що у навчанні взяли участь близько 20 розрахунків артилерії Південного військового округу Росії та безпілотних літальних апаратів Чорноморського флоту Росії.

Контекст

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Росія виставила низку вимог щодо так званих “гарантій безпеки” до США та НАТО. Зокрема, це стосується скорочення американських військ та озброєнь у Європі, а також відмови від подальшого розширення Північноатлантичного альянсу на схід за рахунок прийому до НАТО України та Грузії. Серія переговорів, що відбулася у Женеві, Брюсселі та Відні у січні, закінчилася, за словами Москви, “безуспішно”, що збільшує ризик ескалації конфлікту навколо України. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика