u-rf-zayavili-pro-zatrimannya-torgovtsiv-zbroyeyu-z-teritoriyi-ukrayini

У РФ заявили про затримання торговців зброєю з території України

 • 9354 переглядiв

КИЇВ. 27 червня УНН. ФСБ РФ повідомила про затримання в Новому Уренгої учасників злочинної групи, які контрабандно ввозили зброю з території України і Литви. Як повідомили ТАСС в Центрі громадський зв'язків (ЦГЗ) ФСБ, "в місті Новий Уренгой ЯНАО затримані організатор і 10 учасників злочинної групи", передає УНН.

По місцях їх проживання і роботи вилучено 33 одиниці вогнепальної зброї вітчизняного та іноземного виробництва: сім автоматів, 11 гвинтівок, карабінів і рушниць, 14 пістолетів та револьверів, пістолет-кулемет, а також три ручні осколкові гранати, близько 9 тис. патронів різного калібру та 575 основних частин і комплектуючих зброї.

"Припинено діяльність чотирьох підпільних майстернях з модернізації засобів озброєння", - додали в ФСБ.

Як відзначили в ЦГЗ, учасники міжнародної злочинної групи організували канал контрабанди засобів ураження з України та Литви, а також модернізації цивільних зразків зброї в бойові аналоги в підпільних майстернях.

Слідчими підрозділами ФСБ і МВС Росії вирішується питання про порушення кримінальних справ за статтями 222 (незаконний обіг зброї і боєприпасів) і 223 КК РФ ( "Незаконне виготовлення зброї").

Як повідомляв УНН, в Одесі викрили банду торговців зброєю .

Українські Національні Новини

Кримінал та НП