u-rf-zayavili-scho-do-ideyi-konsultativnoyi-radi-u-tkg-bilshe-ne-povertalisya

У РФ заявили, що до ідеї "консультативної ради" у ТКГ більше не поверталися

 • 15086 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Після обговорення на зустрічі тристоронньої контактної групи 11 травня, до ідеї створення так званої "консультативної ради" по Донбасу більше не поверталися. Про це в інтерв'ю ТАСС повідомив заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак, передає УНН.

"Оскільки на той момент у контактній групі, незважаючи на наполегливі вимоги Донбасу, політичні аспекти врегулювання конфлікту не обговорювалися навіть у першому наближенні, ми запропонували утворити консультативну раду як майданчик, якщо хочете, як привід, для початку обговорення хоча б на громадському рівні цих базових питань врегулювання конфлікту", - сказав Козак.

Він згадав, що ідея про створення так званої "консультативної ради" зустріла опір українського суспільства.

Після цього, зі слів Козака, "до ідеї створення консультативної ради або будь-якого альтернативного механізму для діалогу більше не поверталися".

Нагадаємо, за підсумками засідання ТКГ 11 березня, Офіс Президента повідомив про досягнення домовленостей про створення "консультативної ради".

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна у Мінську підписала домовленості про створення спеціальної "консультативної ради", в якій ОРДЛО фіксується у якості суб'єкта. Про це йдеться у рішенні тристоронньої контактної групи за підсумками засідання 11 березня.

В Офісі Президента у відповідь заявили, що сторонами конфлікту у тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі залишаються Україна і Росія.

Як повідомлялося в УНН, фракція "ХДС/ХСС" у Бундестазі Німеччини виступила із заявою про те, що спроби прямих переговорів України і ОРДЛО підривають зусилля тристоронньої контактної групи.

Українські Національні Новини

Політика