u-rf-zayavili-scho-ruka-poranenogo-ukrayinskogo-moryaka-nabryakla-cherez-trenazher

У РФ заявили, що рука пораненого українського моряка набрякла через тренажер

 • 7737 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. У російському СІЗО "Матроська тиша" заявили, що стан здоров’я українського військовополоненого моряка Василя Сороки задовільний. А рука хлопця, за словами російських лікарів, набрякла через користування еспандером. Про це написала на своїй сторінці у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матросская тишина" повідомив Федотову, що стан здоров’я українського військовополоненого задовільний. Його обстеження проводилося невропатологом, і, за словами лікарів, рука хлопця набрякла через користування еспандером", - написала Денісова.

Омбудсмен підкреслила, що інформацію вона отримала телефоном від радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова.

Вона додала, що за її проханням Федотов домовився про обстеження полоненого нейрохірургом "наступного тижня - у понеділок-вівторок".

Як повідомляв УНН, в одного з поранених полонених українських моряків, Василя Сороки, є уламки в руці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ обіцяє меддопомогу морякам в обмін на визнання вини – родичі

Українські консули готують звернення до керівника в'язниці "Лефортово" щодо необхідності зробити українському військовополоненому моряку Василю Сороці медичне обстеження.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Підконтрольний РФ суд Криму відмовив в апеляції всім 24 українським морякам.

15 і 16 січня 2019 року суд у Москві продовжив термін утримання під вартою усіх 24 військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика