u-rheinmetall-zaiavyly-shcho-yevropa-povynna-rozrobyty-svii-analoh-systemy-ppo-zaliznyi-kupol-ft

У Rheinmetall заявили, що Європа повинна розробити свій аналог системи ППО "Залізний купол" - FT

 • 27564 переглядiв

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall, вважає, що Європа повинна створити власну версію ізраїльської системи протиповітряної оборони "Залізний купол".

Генеральний директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер вважає, що Європі слід розглянути можливість створення власного аналога "Залізного купола", який створив Ізраїль. Про це пише УНН з посиланням на Financial Times.  

Деталі 

У виданні наголошують, що сьогодні столиці ЄС збільшують військові витрати через зростання побоювань загрози рф континенту і прагнуть усунути давні обмеження в існуючих системах оборони.

Паппергер сказав, що протиповітряна оборона ближньої дії - це "те, що вони хочуть створити в Європі", вказавши на один із аспектів ініціативи, що підтримується Берліном, "Європейський небесний щит".

Я також вважаю, що це хороша ідея - мати європейське рішення, подібне до "Залізного купола"

- сказав генеральний директор компанії Rheinmetall. 

Інший керівник європейського оборонного відомства заявив, що Європа вже має "всі можливості для створення повноцінних рівнів протиповітряної оборони".

Дуда хоче, щоб країни НАТО збільшили витрати на оборону до 3% ВВП11.03.24, 11:42 • [views_0]

Доповнення

Восени 2022 року, більше дюжини членів НАТО на чолі з Німеччиною запустили проєкт створення більш досконалої європейської системи протиповітряного захисту "Європейський небесний щит".

За даними Spiegel, ініціатива має допомогти усунути існуючі прогалини у нинішній обороні європейського неба.  

Попередньо окрім Німеччини у проєкті беруть участь ще 14 країн. Представники Великої Британії, Словаччини, Норвегії, Латвії, Угорщини, Болгарії, Бельгії, Чехії, Фінляндії, Литви, Нідерландів, Румунії та Словенії прибули на церемонію підписання у четвер вранці. Крім того, за словами дипломатів, Естонія також хоче приєднатися до ініціативи.

Довідково

"Залізний купол" - це пересувна всепогодна система протиповітряної оборони, яка дальність дії до 70 км і використовується Ізраїлем з 2011 року для перехоплення ракет малої дальності.

Нагадаємо

Видання Reuters, пише що лідери ЄС підтримають зміну кредитної політики Європейського інвестиційного банку, щоб дозволити фінансування оборонних проєктів для стимулювання європейського оборонного виробництва