u-rio-de-zhaneyro-provedut-karnaval-vpershe-z-pochatku-pandemiyi-covid-19

У Ріо-де-Жанейро вперше з початку COVID-19 проведуть карнавал

 • 314281 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. У Ріо-де-Жанейро вперше з початку пандемії COVID-19 проведуть карнавал. У середу, 20 квітня, міський голова Ріо Едуардо Паес урочисто передав контроль над містом королю Момо, Вільсону Діасу да Коста Нето, під час церемонії офіційного початку святкувань. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Time.

Деталі

Починаючи з вечора середи, переповнені трибуни глядачів спостерігатимуть за парадом шкіл самби Ріо та одягненими у пір’яні костюми танцюристами, зазначають журналісти. Водночас мерія міста відмовилася надавати доступ на проведення понад 500 вуличних вечірок, що зазвичай проходять у Ріо. Посадовці стверджують, що на їх підготовку не вистачило часу.

Таке рішення викликало дебати серед суспільства щодо того, чи придушує влада сутність карнавалу, і чи варто жителям захоплювати вулиці. Деякі організатори вечірок заявили, що святкуватимуть попри заборону. У відповідь, Паес зазначив, що влада не розгортатиме муніципальну гвардію під час святкувань.

“Міська ратуша не перешкоджатиме людям перебувати в громадських місцях, святкувати, але неможливо, щоб це відбувалося в таких великих розмірах”, — сказав він.

Момент вручення ключа міста королю Момо зафіксувало агентство Reuters.

Carnival makes a return in Rio de Janerio after being cancelled last year pic.twitter.com/QpcICVFx4G

— Reuters (@Reuters) April 21, 2022

Раніше

На початку 2022 року міська влада Ріо скасувала карнавальний парад через зростання кількості випадків COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу