u-rivnenskiy-oblasti-sposterigachu-vidali-protokol-datovaniy-napered-opora

У Рівненській області спостерігачу видали протокол, датований наперед – ОПОРА

 • 9080 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У Рівненській області 31 березня дільнична виборча комісія видала спостерігачеві організації ОПОРА копію протоколу про підрахунок голосів від 1 квітня. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт організації.

"Станом на 31 березня 21:30 дільнична виборча комісія №560674 (м. Метків Рівненського району) видала спостерігачеві Громадянської мережі ОПОРА копію протоколу про голосування з зазначеною датою – "1 квітня" та часом "00:20 год", - йдеться в повідомленні.

Так, на виборчій дільниці після підрахунку голосів, який завершився орієнтовно о 21:30, було складено протокол дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців. Цей протокол підписали голова, заступник та секретар, а також інші члени комісії в загальній кількості 9 осіб, зазначили в організації. На другій сторінці акту була зазначена дата - "01 квітня 2019 року" і час – "00 год. 20 хв".

Копію цього протоколу видали офіційному спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА.

За цим фактом спостерігач подав скаргу до 153 територіального виборчого округу.

В ОПОРІ зазначили, що відповідно до ч. 4 ст. 74 Закону України "Про вибори Президента України" у протоколі про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці зазначаються дата і час (година і хвилини) його підписання членами дільничної виборчої комісії.

Як повідомляв УНН, найбільше повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, було зареєстровано у Дніпропетровській області – 282 повідомлень.

Загалом до поліції надійшло 1927 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, за 31 фактами розпочато кримінальні провадження.

Нагадаємо, в Україні вже завершилися президентські вибори в Україні, які проходили в неділю, 31 березня 2019 року. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та закрилися о 20:00.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП