u-rivnomu-suditimut-verbuvalnika-zhinok-u-seks-rabstvo-do-izrayilyu

У Рівному судитимуть вербувальника жінок у секс-рабство до Ізраїлю

 • 10098 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якого обвинувачують у вербуванні жінок у сексуальне рабство до Ізраїлю. Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області, передає УНН.

"Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного жителя м. Рівне за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб), ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту) та ст. 198 КК України (зберігання майна, здобутого злочинним шляхом)", – йдеться в повідомленні.

Як встановило досудове розслідування, чоловік шукав на території області та вербував молодих жінок для їхньої подальшої сексуальної експлуатації за кордоном.

"Зокрема, у червні 2017 року рівнянин пообіцяв 2 молодим жінкам, з якими познайомився, високооплачувану роботу на території Республіки Ізраїль, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру, а також фінансову допомогу у виготовленні документів для цієї "подорожі". Зловмисник знав про відсутність у жінок постійного місця працевлаштування та скрутне матеріальне становище. Увійшовши в довіру та використовуючи уразливий стан жінок, чоловік схилив останніх до трудової експлуатації, попередивши, що половину коштів вони повинні будуть віддавати своїм "дахувальникам", тим самим втягнувши їх у боргову залежність", – розповіли в прокуратурі.

Однак вивезти жінок за кордон вербувальнику не вдалося – його діяльність викрили та припинили правоохоронці.

"Під час обшуку у помешканні чоловіка також було виявлено та вилучено психотропну речовину (амфетамін) у великому розмірі, обіг якої заборонено в Україні, та каміння бурштину, придбане злочинним шляхом", – зазначили у відомстві.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міськсуд.

Тепер вербувальнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, правоохоронці на Донеччині припинили діяльність вербувальника, який намагався переправити за кордон двох мешканок області для сексуальної експлуатації. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП