u-rizdvyanu-nich-dvichi-namagalisya-pograbuvati-budinok-eks-golovi-raysudu

У Різдвяну ніч двічі намагалися пограбувати будинок екс-голови райсуду

 • 11520 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. У Миколаївській області двічі за одну ніч, з 6 на 7 січня, намагався пробратися до будинку колишнього голови районного суду та обікрасти його. Власник будинку у свою чергу поранив злодія з рушниці. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції обласного управління поліції.

"Подія сталася у ніч на Різдво у місті Снігурівка Миколаївської області. 39-річний раніше судимий зловмисник за ніч двічі намагався проникнути до будинку екс-голови районного суду, щоб обікрасти його", – йдеться в повідомленні.

Так, під час першої спроби зловмисник отруїв домашнього собаку, але забратись до будинку так і не зміг, оскільки господарі були вдома. На вулицю несподівано вийшов хазяїн і злякав злодія, і той втік. Заявляти про подію до поліції потерпілий не став, адже був впевнений: злочинець більше не наважиться прийти. Однак той вже за годину повернувся.

"Злодій переліз через паркан та почав виламувати віконну раму. Саме за цим дійством його і застав домовласник із рушницею у руках для самозахисту, адже наміри наполегливого незнайомця були невідомі. Чоловік наказав злодієві забиратися з його приватної території, але зловмисник кинувся на екс-чиновника із ломом. Потерпілий був змушений захищатись та вистрілив у злочинця, влучивши у ногу", – повідомили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В один день у столиці двоє прокурорів стали жертвами злочинців

Потім домовласник викликав поліцію та "швидку допомогу". Злодія госпіталізували. Наразі його життю нічого не загрожує.

"Дії зловмисника поліцейські кваліфікують як замах на вчинення крадіжки із проникненням у житло (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України), що карається до шести років позбавлення волі. Вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу", – зазначили у ГУНП.

Нагадаємо, зловмисники обікрали будинок батьків заступника Генерального прокурора України Євгена Єніна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП