u-rizi-masovo-grabuyut-kladovischa-politsiya-ne-spravlyayetsya

У Ризі масово грабують кладовища, поліція не справляється

 • 8937 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. В останні місяці на всіх кладовищах Риги, Латвія, активізувалися злодії. Злочинці викрадають огорожі, надгробки і пам'ятники з кольорових металів. Про це повідомляє УНН з посилань на ERR.

Однією з потерпілих в результаті дій злодіїв стала Яна, у якій на Плявніекскому кладовищі поховані батько і брат: зловмисники вкрали всі гранітні огорожі. Оскільки плити були зняті з особливою акуратністю, потерпіла вважає, що мова йде не про осквернення могили, а, скоріше, про бізнес. Збиток оцінили в кілька тисяч євро, однак знайти вандалів буде складно.

Яна стала шукати допомоги в інтернеті, сподіваючись, що, можливо, знайдуться ті, хто знає щось про цю справу. Що ж стосується поліції, то з цим також виникли труднощі: інспектор, що займається розслідуванням, одразу ж заявив, що у правоохоронних органів немає ресурсів на слідство, і на наступний день закрив справу.

В Управлінні кладовищ (КК), в свою чергу, розповіли, що подібні крадіжки відбуваються в темний час доби, особливо у вихідні. У якості одного із заходів в КК запропонували страхувати місця поховання та могили.

Як повідомляв УНН, вандали в Коломиї осквернили хрести на польському цвинтарі .

Українські Національні Новини

Новини Світу