u-rnbo-pidgotuvali-proekt-rishennya-pro-sanktsiyi-schodo-rosiyskikh-sotsmerezh-i-internet-servisiv

У РНБО підготували проект рішення про санкції щодо російських соцмереж і інтернет-сервісів

 • 17614 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Апаратом Ради національної безпеки та оборони України підготовлено проект рішення Ради щодо застосування санкцій стосовно російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема "Mail.ru", "ВКонтакте" та "Одноклассники". Про це із посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова повідомили у пресслужбі Ради нацбезпеки, передає УНН.

"Питання обмежувальних заходів (санкцій) стосовно російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема "Mail.ru", "ВКонтакте", "Одноклассники" та інших, перебуває на контролі у Президента України Володимира Зеленського та у повному обсязі опрацьовано Апаратом Ради національної безпеки і оборони України. З метою застосування обмежувальних заходів (санкцій) і підготовки засідання Ради національної безпеки і оборони України Секретар РНБО України Олексій Данілов направив відповідні листи до Кабінету Міністрів України, Національного банку України та Служби безпеки України з проханням надати пропозиції з цього питання", - повідомили у РНБО.

Зазначається, що на підставі наданих пропозицій Апаратом РНБО підготовлено проект рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Ним передбачається "застосування санкцій щодо більш ніж 400 юридичних та фізичних осіб, зокрема російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, серед них "Mail.ru", "ВКонтакте" та "Одноклассники" та інших", зазначають у пресслужбі.

Це питання буде винесено на засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Як повідомлялося в УНН, напередодні Голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс додаткові пропозиції щодо заборони російських веб-ресурсів та програм. Зокрема він запропонував розширити перелік заборонених в Україні російський ресурсів.

Українські Національні Новини

Політика