u-rnbo-poyasnili-khto-vidpovidaye-za-vnesennya-kompaniy-tarpana-do-spisku-mayna-scho-viluchayetsya-na-korist-ukrayini

У РНБО пояснили, хто відповідає за внесення компаній Тарпана до списку майна, що вилучається на користь України

 • 276220 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Кабінет міністрів України має подавати до Ради національної безпеки та оборони України список об'єктів, які належать резидентам російської федерації та у майбутньому будуть вилучені. Про це журналістам УНН повідомили в РНБО у відповідь на запит щодо трьох одеських компаній: “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, які прямо чи опосередковано належать заочно арештованому та розшукуваному в Україні ексдепутату Руслану Тарпану та мали засновником
громадянина рф.

Цитата

“Рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів приймається Радою національної безпеки та оборони України (РНБО - ред.) та вводиться в дію Указом Президента України.

Проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів до РНБО вноситься Кабінетом міністрів України.

Завдання щодо попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України, покладено на Службу безпеки України”, - роз’яснили у відомстві.

До теми

На зв'язки ексдепутата Тарпана з рф раніше звернули увагу журналісти "СтопКору", виявивши іменну подяку Тарпану від російського ФСО. А за даними розслідування українського видання "Коментарі", привласнені кошти з “Глибоководного випуску” (Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів держкоштів з будівництва цього проекту) могли виводитися ексдепутатом до рф.

На думку народного депутата Соломії Бобровської, Руслан Тарпан вже "давно працює на російські інтереси".

Сам Тарпан ще з 2017 переховується за межами України. Він оголошений у міждержавний розшук. За даними прокуратури може перебувати на території ОАЕ. Тож правоохоронці займаються підготовкою документів задля його екстрадиції.

Українські Національні Новини

Економіка