u-roboti-detektiviv-nabu-mayzhe-900-provadzhen-sitnik

У роботі детективів НАБУ майже 900 проваджень - Ситник

 • 13066 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На сьогоднішній день у роботі детективів Національного антикорупційного бюро України перебуває майже 900 кримінальних проваджень. Про це заявив під час презентації “Звіту про діяльність НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року” директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день у роботі детективів Антикорупційного бюро знаходиться 892 провадження. В залишку в нас на сьогодні перебуває 256 підозрюваних, це більше, ніж самих детективів в Антикорупційному бюро", - сказав Ситник.

За його словами, наразі 245 справ скеровано до суду, також визначено недійсними за позовами НАБУ 103 угоди на загальну суму майже 9 млрд грн.

"Протягом другого півріччя було розпочато 674 досудових розслідування у кримінальних провадженнях. 84 особам було повідомлено про підозру. Відносно 76 осіб до суду було скеровано справу з обвинувальним актом. Всього справ скеровано 37. Винесено 7 обвинувальних вироків. Дві угоди за позовами НАБУ визнано недійсними, на загальну суму більше 2 млрд грн. Відшкодовано збитків по справі в сумі 38 млн грн", - зазначив Ситник.

Нагадаємо, за даними САП та НАБУ, з 1 липня по 31 грудня 2019 року було повідомлено про підозру 84 топ-корупціонерам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП