u-rosii-vykorystaiut-rekordnu-peremohu-putina-dlia-dovhostrokovoi-viiny-proty-ukrainy

У росії використають "рекордну перемогу" путіна для довгострокової війни проти України - ISW

 • 44736 переглядiв

Заявлену "рекордну перемогу" путіна на фальшивих виборах росія використовуватиме, щоб виправдати продовження війни та окупацію частин України.

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), керівник кремля намагатиметься використати заявлені "рекордні" показники на виборах президента рф, щоб створити інформаційні умови для виправдання тривалого конфлікту та тривалої окупації частини України, передає УНН.

Президент Росії Володимир Путін намагається використати заявлені рекордні показники явки виборців і підтримки своєї кандидатури для створення інформаційних передумов для затяжної війни в Україні. Російська Центральна виборча комісія (ЦВК) заявила 18 березня, що Путін переміг на президентських виборах, набравши 87,28% голосів.

- ідеться у дописі ISW.

Інституту вивчення війни також пише що окупаційні чиновники росії сфальсифікували рекордно високу підтримку путіна в окупованій Україні .

За даними ЦВК, Путін набрав від 88,12% до 95,23% голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і Криму. (…) Ймовірно, примушували громадян України брати участь у виборах, які за своєю суттю були примусовими, враховуючи велику кількість російських військ, які діяли в окупованій Україні – зазначає ISW.

У кремлі стверджують, що рекордна явка виборців і висока громадська підтримка путіна продемонстрували єдність росії і довіру до диктатора.

путін "неочікувано" виграв вибори у рф: як відреагували "колеги"-диктатори та цивілізований світ18.03.24, 20:47 • [views_0]

Ігор Тележніков

Війна