u-rosiyi-khochut-stvoriti-sistemu-suputnikiv-gosudareve-oko

У Росії хочуть створити систему супутників "Государеве око"

 • 10554 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Роскосмос запропонував створити систему супутників дистанційного зондування Землі "Государеве око", яка дозволить моніторити динаміку зміни всіх процесів на Землі. Про це повідомив глава Роскосмосу Дмитро Рогозін, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні ми представили новий проект, який ми вважаємо перспективним. Після успішного запуску в грудні на космодромі Східний ми посилили угруповання дистанційного зондування Землі. Ми пропонуємо проект, який називається  "Государеве око", ми можемо бачити динаміку зміни будь-яких процесів на Землі", - зазначив Рогозін.

Він також повідомив, що цю систему в РФ зможуть використовувати співробітники МНС, працівники сільського господарства, наприклад в умовах сильної задимленості при пожежах на великих площах.

За допомогою "Государева ока" планується відстежувати зміни інфраструктурних об'єктів.

"Це величезна користь для органів влади. З космосу видно всі будівлі і зміни інфраструктурних об'єктів", - розповів Рогозін.

"Для "Газпрому","Роснафти", "Лукойлу","Руснафти" і інших компаній ми будемо пропонувати можливість дистанційного контролю за тими об'єктами, які вони будують на території нашої країни, або за її межами", - сказав гендиректор російськоъ держкорпорації.

За його словами, з космосу можна контролювати все, що відбувається на цих об'єктах.

"Причому знімки ми можемо робити не тільки під прямим кутом, а й під іншим кутом, тим самим бачачи, наприклад, глибину котловану, глибину шахти або якісь інші зміни в техногенному вигляді інфраструктури", - зазначив глава Роскосмосу, уточнивши, що це також є частиною "Государева ока".

Українські Національні Новини

Новини Світу