u-rosiyi-krimchanina-prikhodka-zasudili-do-5-rokiv-koloniyi-suvorogo-rezhimu

У Росії кримчанина Приходька засудили до 5 років колонії суворого режиму

 • 17410 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У Росії кримчанина Олега Приходька засудили до 5 років колонії суворого режиму та сплати штрафу у розмірі 110 тисяч рублів. Про це заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні Південний окружний військовий суд, що у Ростові-на-Дону виніс нашому співгромадянину незаконний вирок по сфабрикованій кримінальній справі за начебто спробу скоєння терористичного акту, а також підготовку до підпалу генконсульства РФ у Львові влітку 2019 року", - написала Денісова.

Деталі

За її словами, російський суд задовольнив вимоги прокурора Сергія Айдинова частково. Олег Приходько буде вимушений відбувати перший рік покарання у в'язниці, де всі засуджені тримаються в камерах.

"Засуджую незаконний вирок російського суду та вважаю це помстою окупаційної влади пану Олегу за його проукраїнську позицію, адже він публічно називав незаконним приєднання Криму до Росії", - наголосила Денісова.

Омбудсмен наголосила, що Приходько у своєму поважному віці та з важкими хронічними захворюваннями може не витримати таких умов тримання.

"Закликаю міжнародну спільноту продовжувати тиск на РФ та вимагати негайного звільнення усіх бранців Кремля", - резюмувала вона.

Нагадаємо

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська Федеральна служба безпеки звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в “незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв”.

А 5 лютого адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею “незаконне позбавлення волі” через арешт активіста в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика