u-rosiyi-politsiya-zakrila-spravu-morgenshterna-pro-propagandu-narkotikiv-u-klipakh

У Росії поліція закрила справу Моргенштерна про пропаганду наркотиків у кліпах

 • 15035 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Поліцейські в Москві припинили адміністративне провадження відносно репера Алішера Моргенштерна (до зміни прізвища - Валєєв) у справі про пропаганду наркотиків у чотирьох відеокліпах на його пісні, опублікованих раніше в інтернеті. Про це повідомляє УНН з посилання ТАСС.

Як повідомило ЗМІ джерело в правоохоронних органах, музикант уникнув судового розгляду після відповідної перевірки, виконаної відділом з контролю за оборотом наркотиків.

Цитата

"Як випливає з постанови УВС по Східному адміністративному округу ГУ МВС Росії по Москві про припинення провадження у справі про адміністративне правопорушення, зазначені в заяві композиції Моргенштерн ніколи не розміщував ні в яких медіаресурсах. За результатами перевірки відповідним органом прийнято рішення про припинення провадження у справі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в рамках справи про адміністративне розслідуванні "особу, яка розмістила в мережі композиції, що стали предметом поліцейської перевірки, встановити не вдалося". Йдеться про композиції Моргенштерна "Smoke", "Віскі на сніданок", "Червоне вино фрістайл" і "Я курю траву", уточнило джерело агентства.

За словами адвоката репера Сергія Жорина, у рамках перевірки, результатом якої стало припинення провадження у справі, була також проведена низка експертиз і отримані пояснення музиканта.

"За сукупністю обставин після проведеної експертизи, отримання пояснень Моргенштерна, а також дослідження відеоролика в інтернеті було встановлено, що в діях мого довірителя не було складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1.1 ст. 6.13 КоАП РФ", - зазначив юрист.

Крім того, Жорін назвав рішення поліцейських законним, так як під час перевірки на них "ніхто не тиснув і не заважав".

"Коли проводяться подібні перевірки і немає громадського тиску на правоохоронців, що часом провокується різними громадянами, немає галасу або розголосу, то все відбувається спокійно, в суворій відповідності із законом", - резюмував адвокат.

Доповнення

Зюзінський суд Москви оштрафував на 100 тис. рублів репера Алішера Валєєва, який виступає під псевдонімом Моргенштерн. Його визнали винним у пропаганді наркотиків в інтернеті.

Нагадаємо, що проти російського блогера і журналіста Юрія Дудя завели справу про пропаганду наркотиків.

Українські Національні Новини

Новини Світу