u-rosiyi-porushili-spravu-proti-avtora-statti-iz-zaklikami-pidirvati-krimskiy-mist

У Росії порушили справу проти автора статті із закликами підірвати Кримський міст

 • 11414 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно автора статті "Україні слід підірвати Кримський міст Путіна", опублікованій в американському виданні Washington Examiner. Про це повідомляє прес-служба СК РФ, передає УНН.

Йдеться про статтю "Ukraine should blow up Putin's Crimea bridge" (Україні слід підірвати Кримський міст Путіна) Тома Рогана, яку він опублікував на своєму інтернет-сайті. Також вона була розміщена на веб-сайті видання щотижневого журналу "Washington Examiner".

У СК РФ заявили, що в статті закликають Україну здійснити підрив Кримського моста шляхом нанесення бомбових ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна прокоментували заклик американських ЗМІ підірвати Кримський міст

"Як вважає слідство, в зазначеній статті Тома Рогана, розміщеній у відкритому доступі в мережі Інтернет, вбачаються ознаки публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації, що має на меті дестабілізацію діяльності органів влади Російської Федерації і впливу на прийняття ними рішень, тобто здійснення злочину, передбаченого ст.205 КК РФ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зараз слідством призначена психолого-лінгвістична експертиза, також проводяться інші слідчі дії для встановлення всіх обставин.

Крім того, як заявили в СК РФ, проводиться перевірка щодо редактора інтернет-журналу "Washington Examiner" за фактом публікації статті Тома Рогана.

Як повідомляв УНН, президент РФ Володимир Путін 15 травня відкрив автодорожню частина Кримського мосту. Будівництво залізничної частини транспортного переходу триває, відкриття планується в 2019 році. Кримський міст з'єднав Керченський півострів (Крим) з Таманським півостровом (Краснодарський край), а "необхідність" в його будівництві виникла після анексії Криму Росією в 2014 році.

Американське видання Washington Examiner в той же день опублікувало статтю із закликами підірвати Кримський міст. Її автор, зокрема, написав, що "Україна тепер повинна знищити елементи моста", і що у неї "є засоби для нанесення авіаударів".

Українські Національні Новини

Новини Світу