u-rosiyi-porushili-spravu-proti-ukrayinskikh-viyskovosluzhbovtsiv

У Росії порушили справу проти українських військовослужбовців

 • 8997 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У Слідчому комітеті РФ заявили, що відомство порушило справу за фактом обстрілу українськими військовослужбовцями об'єктів цивільної інфраструктури на території, підконтрольній "ЛНР", в результаті якої постраждала жінка. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"За даними слідства, 25 березня військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії справили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями, в селищі Фрунзе Слов'яносербського району самопроголошеної "Луганської народної республіки". В результаті мирна мешканка 1938 року народження, яка не бере участі в збройному конфлікті, отримала поранення", - повідомила представник СК РФ Світлана Петренко.

Крім того, як заявили в слідкомі, у період з грудня 2018 року по березень 2019 року в результаті артилерійських обстрілів території, підконтрольній "ДНР" і "ЛНР", знищені або пошкоджені 47 житлових будинків, газопровід, будівля психоневрологічного диспансеру, будівля дитячого садка, лінії електропередачі та інші об'єкти.

"За даними фактами Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ ("Застосування заборонених засобів і методів ведення війни")", - додала Петренко.

Як повідомляв УНН, бойовики обстріляли Камишеваху-1 Луганської області. В результаті обстрілу було пошкоджено 3 житлові будинки по вулиці Поштовій, один з яких майже повністю зруйнований.

Українські Національні Новини

Новини Світу