u-rosiyi-priskoryuyetsya-vitik-mizkiv-skilki-choloviki-vtikayut-vid-mobilizatsiyi-britanska-rozvidka

У росії прискорюється "відтік мізків" через втечу росіян від мобілізації - британська розвідка

 • 137430 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Через тиждень після того, як російський диктатор володимир путін оголосив "часткову мобілізацію" у рф, багато росіян покинули країну, намагаючись уникнути призову. Ця ситуація прискорює "відтік мізків" з країни та, як наслідок, призведе до економічних проблем, йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, пише УНН.

Цитата

"За сім днів після того, як президент путін оголосив про "часткову мобілізацію", відбувся значний відтік росіян, які прагнули уникнути призову. Хоча точна кількість тих, хто виїхав, невідома, вона, ймовірно, перевищує кількість усіх військових, які росія залучила до вторгнення в лютому 2022 року", - зазначають розвідники.

Деталі

МО Британії інформує, що серед тих, хто намагається виїхати з росії, переважають забезпечені та добре освічені люди. Мобілізація резервістів, які є робочою силою, та прискорення "відтоку мізків", ймовірно, понесуть за собою суттєві внутрішні економічні наслідки, підсумували розвідники.

Доповнення

кремль оголосив, що призиває 300 000 резервістів для участі у війні проти України. З того часу тисячі втекли до сусідніх країн в спробі уникнути призову на військову службу.

Зокрема, кількість росіян, які перетинають кордон із Грузією, зросла майже вдвічі на тлі оголошеної в росії "часткової мобілізації".

На кордоні росії з Казахстаном люди стояли у черзі на виїзд із рф по 12 годин.

За даними прикордонної служби Фінляндії, з 21 вересня понад 50 000 росіян перетнули сухопутний кордон країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу