u-rosiyi-startuvali-masshtabni-viyskovi-navchannya-skhid-2018

У Росії стартували масштабні військові навчання "Схід-2018"

 • 14354 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. На території і в морських акваторіях Далекого Сходу Росії розпочалися військові навчання "Схід-2018". Про це повідомляє Міноборони РФ, передає УНН.

"На Далекому Сході Росії стартували маневри військ (сил) Схід-2018. В ході них будуть відпрацьовані питання застосування міжвидових військових угруповань в інтересах забезпечення військової безпеки РФ", - повідомили в Міноборони РФ.

Всього до маневрів залучено близько 300 тис. російських військовослужбовців, понад 1 тис. літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тис. танків, бронетранспортерів та інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення.

Крім того, як повідомляється, в навчаннях візьмуть участь військові формування Народно-визвольної армії Китаю.

Маневри пройдуть з 11 по 17 вересня.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін під час поїздки в російський Далекосхідний федеральний округ відвідає один з етапів стратегічних навчань "Схід-2018".

Нагадаємо, представник НАТО Ділан Уайт заявив, що Альянс був повідомлений про російські навчання "Схід-2018" ще в травні цього року і буде уважно спостерігати за їх проведенням. За його словами, Росія запросила представників НАТО приїхати на навчання, і ця пропозиція розглядається. Ці навчання демонструють, що РФ як і раніше зосереджена на масштабних конфліктах, вказав представник НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу