u-rosiyi-sud-zvilniv-vidomogo-rezhisera-serebrennikova-pid-pidpisku-pro-neviyizd

У Росії суд звільнив відомого режисера Серебренникова під підписку про невиїзд

 • 24453 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Московський міський суд в понеділок звільнив з-під домашнього арешту під підписку про невиїзд режисера Кирила Серебренникова і ще двох обвинувачених в розкраданні бюджетних коштів при створенні театрального проекту "Платформа", повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Постанову суду першої інстанції змінити, скаргу захисту задовольнити", - оголосила рішення суддя. Серебренникова, продюсера Юрія Ітина і екс-співробітницю Міністерства культури РФ Софію Апфельбаум звільнили під підписку про невиїзд і розписку про належну поведінку.

Режисер Кирило Серебренніков назвав подію "ще не перемогою, але вже майже".

"Це ще не перемога, але вже майже, ми близько!" - вигукнув Серебренников, обіймаючи на засіданні колег і друзів.

В ході засідання Серебренников просив саме про звільнення під підписку, називаючи кримінальне переслідування "необгрунтованим, яке розсипається в суді".

Справа стосовно ще однієї фігурантки - бухгалтера автономної некомерційної організації (АНО) "Сьома студія" Ніни Масляєвої - виділено в окреме провадження, бо вона уклала угоду зі слідством і визнала провину. Справа Масляєвої також надійшла в Міщанський суд для розгляду по суті.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії ще у серпні 2017 року за підозрою у розкраданні 68 млн рублів затримав художнього керівника московського театру "Гоголь-центр" Кирила Серебренникова.

Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ СК Росії за підозрою в організації розкрадання не менше 68 млн рублів, виділених в 2011-2014 роках на реалізацію проекту "Платформа", був затриманий художній керівник московського театру "Гоголь-центр" Кирило Серебренников.

Українські Національні Новини

Новини Світу