u-rosiyi-vidreaguvali-na-ukhvalennya-movnogo-zakonu

У Росії відреагували на ухвалення мовного закону

 • 9588 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що прийняття закону про забезпечення функціонування української мови як державної, створює загрозу територіальній цілісності України і може призвести до відокремлення південно-сходу країни, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Зараз Київ пропонує Донецьку і Луганську повернутися в Україну, де немає місця російській мові, російським школам і дитячим садкам, нормальних відносин з Росією, пам'яті про Велику Вітчизняну війну та її героїв. Феноменальна дурість, яка рано чи пізно дійсно може привести до того, що Україна втратить південний схід, і тут справа абсолютно точно не в якесь втручання Росії, не в якійсь нашій специфічній позиції, а в тому, що сама Україна, нинішня влада робить такі фатальні помилки, що створюють загрозу для її територіальної цілісності", - сказав Косачев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін прокоментував прийняття мовного закону

Він додав, що з часу початку конфлікту в 2014 році умови для спільного проживання жителям південного сходу країни з усією рештою України "радикальним чином погіршилися".

Нагадаємо, парламент прийняв законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. 278 народних депутатів віддали свої голоси "за".

Українські Національні Новини

Політика