u-rosiyi-viznachilisya-yak-budut-postavlyati-do-yes-gaz-turetskim-potokom

У Росії визначилися, як будуть поставляти до ЄС газ "Турецьким потоком"

 • 13218 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Російське ПАТ "Газпром" визначилося з маршрутом поставки газу "Турецьким потоком", який пройде через Болгарію, Сербію, Угорщину і Словаччину, і вже бере участь у процедурі бронювання нових трубопровідних потужностей у цих країнах. Про це повідомляє російська газета "Коммерсант", передає УНН.

"З опублікованих в жовтні-листопаді матеріалів газотранспортних операторів Болгарії, Сербії, Угорщини та Словаччини у межах процедури бронювання їхніх майбутніх потужностей (open season) слідує, що "Газпром" вибрав маршрут поставок в Європу по другій нитці "Турецького потоку" через ці країни", - пише видання.

Зазначено, що у Болгарію і Сербію газ піде з 2020 року, в Угорщину - з 2021 року і до Словаччини - у другій половині 2022 року.

Повідомляється, що будівництво продовжень "Турецького потоку" "дозволить "Газпрому" вже з 2022 року відмовитися від транзиту через Україну".

Також сказано, що, по суті, це маршрут "Південного потоку", який у ЄС заморозили у 2014 році "під тиском США", але тепер нібито "причепитися до проекту складно", адже підхід "Газпрому", як зазначено, "повністю відповідає законодавству ЄС".

Нагадаємо, "Газпром" завершив будівництво морської частини "Турецького потоку".

Українські Національні Новини

Політика