u-rosiyi-za-pidsumkami-tkg-pririvnyali-noviy-zakonoproekt-ukrayini-do-vikhodu-z-minskikh-ugod

У Росії за підсумками ТКГ прирівняли новий законопроект України до "виходу з Мінських угод"

 • 19694 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У Росії вважають, що новий законопроект України про Донбас означає "вихід з Мінських угод" країни. Про це заявив в середу за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи полпред РФ Борис Гризлов, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата:

За словами Гризлова, "так званий законопроект про державну політику перехідного періоду, складений київською владою, <...> грубо порушує мінські угоди і прямо передбачає дискримінацію та репресії проти жителів Донбасу з боку України... По суті, даний законопроект передбачає односторонній вихід з мінських угод".

Деталі

Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося спільне засідання Тристоронньої контактної групи.

Засідання пройшло в скороченому варіанті в зв'язку з особистими обставинами спецпредставника глави ОБСЄ Хайді Ґрау.

Довідка

Нагадаємо, що 31 грудня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій завершило розробку проекту закону "Про державну політику перехідного періоду" і направило на розгляд для надання пропозицій, зокрема, центральним органам виконавчої влади, судовим органам, прокуратурі, органам військового управління, представництва Президента Україна в АРК та іншим.

Головний сигнал українському законодавству про перехідний період і перехідне правосуддя полягає в тому, що люди, які сьогодні знаходяться на тимчасово окупованих територіях, є заручниками окупаційного режиму.

Відомо, що в новому розробленому проекті закону "Про державну політику перехідного періоду" запропоновано визначити, що держава-агресор по відношенню до окупованого Криму, Севастополя і окремих районів Донецької та Луганської областей є Російська Федерація.

Українські Національні Новини

Політика