u-rosiyi-zalishilosya-menshe-nizh-200-iskanderiv-a-raket-s-300-vistachit-na-tri-roki-gur

У росії залишилося менше ніж 200 "Іскандерів", ракет С-300 вистачить на три роки – ГУР

 • 161404 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. У росії залишилося менше ніж 200 “Іскандерів”, тому окупанти випускають по Україні старі ракети С-300, яких вистачить на три роки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, інформує УНН із посиланням на пресслужбу ГУР МОУ.

Деталі

"В росії залишилося менше 200 “Іскандерів” і вона їх береже, натомість випускає по Україні старі ракети С-300, котрі треба утилізувати. “Іскандер” зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально у серпні, коли вони застосували в район Києва з території білорусі", – ідеться у повідомленні.

Як зазначив Скібіцький, С-300 – це ракети, які перебувають на зберіганні уже більше ніж 30 років, а більшість з них років 35-40. За його словами, це ракета, яку потрібно виводити з бойового складу, таких приблизно 7 тисяч.

"Дуже просто тоді робити утилізацію. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки", – повідомив представник ГУР МОУ.

Він додав, що системи “Калібр”, за підрахунками, росія могла виробляти в рік 150-180 штук. І той запас, який у них є, вони бережуть, тому що приблизно 70% комплектуючих не російського виробництва.

Нагадаємо

Начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов повідомив, що ППО збиває від 50 до 70% ворожих ракет.

Українські Національні Новини

Війна