u-rosiyi-zayavili-nadkhodzhenni-chistoyi-nafti-v-polschu-druzhboyu

У Росії заявили про надходження чистої нафти в Польщу "Дружбою"

 • 7774 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У компанії "Транснефть" заявили, що російська нафта, яка відповідає технологічним стандартам якості, в неділю почала надходити в Польщу трубопроводом "Дружба", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні, 9 червня, в 7:11 відкритий прийом на ПСП "Адамова Застава". Російська кондиційна нафта почала надходити в Польщу транзитом через Білорусь", - повідомили в компанії.

Нафтопровід "Дружба" забезпечує поставки нафти на білоруські НПЗ і її транзит до Європи через Білорусь, Польщу і Україну.

Так, в середині квітня білоруський концерн "Белнефтехім" повідомив про різке погіршення якості нафти, що надходить з Росії по "Дружбі", в результаті ряд країн припинили приймати і переробляти російську нафту.

Джерело забруднення експортної нафти було виявлено на ділянці Самара - Унеча. В "Транснефті" заявили, що забруднення сировини в трубопроводі було навмисним. У Слідчому комітеті РФ заявили, що "брудна" нафту була завантажена в нафтопровід для приховування розкрадань сировини.

Поставки кондиційної нафти на територію Білорусі поновилися на початку травня.

Як повідомляв УНН, раніше польська компанія-оператор трубопроводу PERN за підсумками переговорів в Москві про постачання російської нафти повідомила, що експлуатація всіх трьох ниток трубопроводу "Дружба" розпочнеться 1 липня

Українські Національні Новини

Економіка