u-rozmovi-z-putinim-makron-zayaviv-pro-neobkhidnist-pripinennya-viyni-ta-zaklikav-pochati-peregovori-z-ukrayinoyu-yeliseyskiy-palats

У розмові з путіним Макрон заявив про необхідність припинення війни та закликав почати переговори з Україною – Єлисейський палац

 • 231497 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з російським диктатором володимиром путіним закликав закінчити війну проти України, а також розпочати перемовини. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Єлисейського палацу.

Деталі 

Також Макрон засудив продовження ведення бойових дій російськими військовими і закликав путіна до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім цього, президент Франції додав, що європейські санкції не поширюються на сільськогосподарську продукцію або на товари, необхідні для сільського господарства. Він зазначив, що "міжнародні партнери, особливо рф, несуть спільну відповідальність за те, щоб країни, що піддаються найбільшому ризику, продовжували отримувати необхідне їм продовольство".

Як йдеться у повідомленні, Макрон також наполягав на необхідності гарантування безпеки Запорізької АЕС в окупованому місті Енергодар Запорізької області.

Нагадаємо 

Президент Франції Еммануель Макрон провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Як повідомили в Єлисейському палаці, йшлося про ситуацію на Запорізькій АЕС.

Українські Національні Новини

Політика