u-rpts-proponuyut-zaboroniti-aborti-zamizhnim-rosiyankam-bez-dozvolu-cholovika

У рпц пропонують заборонити аборти заміжнім росіянкам без дозволу чоловіка

 • 1024419 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. російська патріарша комісія рпц у справах сім'ї, захисту материнства і дитинства пропонує вимагати від одружених жінок згоди чоловіка на аборт. Про це повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Цитата

«Штучне переривання вагітності за бажання жінки повинне проводитись за наявності добровільної згоди не тільки жінки, але й її чоловіка. Необхідно, щоб процедура проводилась після обов'язкової доабортної психологічної консультації. Це необхідно закріпити законом, а також ультразвукові дослідження, демонстрації сердцебиття дитини», – сказав голова патріаршої комісії Лук'янов у держдумі рф.

Деталі

Представник рпц закликав вимагати згоди чоловіка для переривання вагітності у жінки. Також Лук'янов запропонував призначити кримінальну та адміністративну відповідальність за незаконне проведення штучного переривання вагітності та за рекламу абортів. Він заявив, що зараз у приватних клініках не дотримуються багатьох правил церкви - жінка може зробити аборт в невідповідний день, а це суперечить законодавству.

Зокрема, він запропонував забрати з переліку медичних показань до аборту загрозу для здоров'я дитини, але все ж залишити в ньому загрозу для здоров'я жінки. Отримувати дозвіл на переривання вагітності за медичними показниками не вважають доцільним.

Додамо

Спроби обмежити репродуктивні права жінки на законодавчому рівні в росії тривають вже давно. У 2015 році пропонували законопроект про заборону проведення абортів поза державними установами, у 2019 заявили про необхідність прирівняти аборт та вбивство і ввести за нього кримінальну відповідальність, у 2020 році пропонували створити «абортарії» в системі ФСВП і проводити переривання вагітності лише там.

Зокрема за обмеження і повну заборону абортів в росії неодноразово виступала рпц.

Українські Національні Новини

Новини Світу