u-rubizhnomu-pratsyuvati-mozhut-tilki-vlasniki-rosiyskikh-pasportiv-luganska-ova

У Рубіжному працювати можуть тільки власники російських паспортів – Луганська ОВА

 • 452248 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Жителів так званої «лнр» шантажують прискоренням відмови від громадянства України, у Рубіжному залишають на роботі виключно з паспортом рф. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію оприлюднену Луганською обласної військовою адміністрацією.

Цитата

«Тим часом, у Рубіжному місцева окупаційна влада примушує населення отримувати громадянство рф. Українських паспортів у людей поки що не відбирають, проте, для працевлаштування чи можливості не бути звільненим необхідно мати паспорт громадянина рф», - йдеться у повідомленні.

У Луганській ОВА зазначають, що процедуру отримання російського паспорту, було спрощено.

«Швидкоруч складений і ухвалений закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури, опубліковано і уведено в дію.

Тож, відтепер житель окупованої території не вважається громадянином України, за думкою окупаційної влади, з моменту подачі відповідної заяви, а не її розгляду і прийняття рішення.

Тобто громадянин будь-якої іншої країни може це зробити виключно на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території рф, цього взагалі не вимагають робити.

А от жителів так званої «лнр» вимушують поспішати», - пояснюють у Луганській ОВА.

В ОВА додають, що також невідомо скільки насправді таких заяв написані людьми власноруч, і че мешкають ці люди на окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Війна