u-rumunii-rozsliduiut-prolit-trokh-droniv-nad-aviabazoiu

У Румунії розслідують проліт трьох дронів над авіабазою

 • 24243 переглядiв

Три невідомі безпілотники пролетіли над румунською авіабазою імені Михайла Когалнічану, де будується найбільша європейська база НАТО, що стало приводом для розслідування військової прокуратури.

Командування 57-ї авіабази Михаїла Когелничану звернулося до військової прокуратури за фактом прольоту трьох невідомих безпілотників над авіабазою, де будується найбільша база НАТО в Європі. Про це повідомляють в Повітряних силах Румунії, передає УНН.

Деталі

У понеділок, 15 квітня, співробітники служби безпеки 57-авіабази імені Михаїла Когелничану, розташованої неподалік міста Констанца, повідомили про проліт трьох безпілотників у проміжку між 22:30 та 00:30.

Зазначається, що безпілотники мали невеликі розміри, швидше за все комерційного типу, і працювали на малих швидкостях і на невеликих висотах.

Згідно з процедурами, було вжито всіх заходів для підтримки безпеки в повітряному просторі, про що була оперативно поінформована цивільна служба повітряного руху. Також неодноразово застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби, радіолокаційний і візуальний контакт з двома останніми системами був втрачений близько 00:30. Командування 57-ї авіабази Михаїла Когелничану повідомило військову прокуратуру про застосування заходів, передбачених законом у таких ситуаціях. Також на рівні військової частини призначено комісію з розслідування події

- повідомили в повітряних силах.

Нагадаємо

У Румунії розпочалась робота над створенням найбільшої військової бази НАТО в Європі - проекту вартістю 2,5 мільярда євро, який охоплює 2800 гектарів і може вмістити до 10 тисяч солдатів НАТО і членів їхніх сімей з такими об'єктами, як злітно-посадочні смуги, ангари, школи, магазини і госпіталь.