u-rumuniyi-vid-vibukhu-snaryada-chasiv-drugoyi-svitovoyi-zaginuv-robitnik

У Румунії від вибуху снаряда часів Другої світової загинув робітник

 • 9937 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У Румунії в результаті вибуху снаряда часів Другої світової війни в повіті Бакеу одна людина загинула, ще двоє отримали важкі поранення. Про це повідомив місцевий телеканал Observator.tv, передає УНН.

"В результаті вибуху 26-річний чоловік загинув, ще двоє - 26 і 38 років - постраждали. Одному з них відірвало ліву руку, він отримав множинні рани через осколки. У другого зачеплена стегнова артерія і рани в області грудей", - йдеться в повідомленні прес-служби інспекторату надзвичайних ситуацій Румунії.

Відзначається, що вибух прогримів у лісовому масиві в понеділок увечері. Робочі зачепили бомбу часів Другої світової війни, через що вона вибухнула.

За деякими даними, під час проведення робіт один з робітників випадково вдарив по снаряду молотком. На місці в момент інциденту знаходилися десять чоловік.

Міністерство оборони Румунії надало два вертольоти для перевезення постраждалих. Одного госпіталізували в повітову лікарню Бакеу, другого відправили в лікарню міста Ясси.

Нагадаємо, в Кіровоградській області виявлено арсенал боєприпасів часів Другої світової війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП