u-rumuniyi-znovu-poprosili-ukrayinu-viznati-scho-moldavskoyi-movi-ne-isnuye

У Румунії знову попросили Україну визнати, що молдавської мови не існує

 • 1468621 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску у розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою знову заявив про необхідність визнати, що молдавської мови не існує. Про це УНН повідомляє з посиланням на Hotnews.ro.

Цитата

"За підсумками попередніх переговорів із головою дипломатії з Києва (міністром закордонних справ – ред.) (Ауреску - ред.) знову заявив про необхідність визнання Україною відсутності так званої "молдавської мови", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Раніше глава МЗС Румунії закликав Україну визнати те, що "так званої молдавської мови не існує".

Варто зазначити, що у релізі зовнішньополітичного відомства України — питання, пов'язані з молдовською мовою та національними меншинами не згадуються або про них йдеться побіжно: “Сторони також обговорили широке коло питань двосторонніх відносин, від проведення найближчим часом двосторонніх консультацій з питань освіти та розвитку прикордонної інфраструктури щодо створення нових можливостей у торгівлі та інвестиціях між Україною та Румунією”.

У 2021 році глава українського МЗС Дмитро Кулеба говорив про це під час поїздки до Бухаресту 23 квітня цього року, де визнав, що молдавської мови — не існує, повідомляв тоді МЗС Румунії.

Варто додати, що у повідомленні українського МЗС — цю інформацію також не вказано.

Українські Національні Новини

Новини Світу