u-ryaboshapki-prokomentuvali-uchast-ukrayinskoyi-storoni-u-rozsliduvani-spravi-mh17

У Рябошапки прокоментували участь української сторони у розслідувані справи MH17

 • 12356 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. До роботи міжнародної слідчої групи від Офісу Генерального прокурора щодо розслідування збиття літака рейсу МН17 малайзійських авіаліній, залучено 4 представників Офісу. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Наразі до роботи міжнародної слідчої групи від Офісу Генерального прокурора залучено 4 представники Офісу", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що на національному рівні процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється 9 співробітниками Офісу Генерального прокурора, а саме із Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

"Вони мають досвід у здійсненні розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, терактів та інших найтяжчих кримінальних правопорушень. Це дозволяє забезпечити не лише високий рівень професіоналізму, але також зберігає інституційну пам’ять у розслідуванні загибелі 298 пасажирів літака рейсу МН17 малайзійських авіаліній", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, під час прийняття рішень у даному кримінальному провадженні Офіс Генерального прокурора залишається надійним міжнародним партнером та перебуває у постійній комунікації з іноземними колегами.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що шість українських слідчих прокурорів, які розслідували справу MH17, відсторонені від роботи.

Нагадаємо, Пристайко пояснив заміну українських слідчих у справі MH17.

Як повідомлялося в УНН, понад п’ять років тому — 17 липня 2014 року — на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

Українські Національні Новини

Політика