u-saakashvili-pochalisya-problemi-iz-sertsem-likar

У Саакашвілі почалися проблеми із серцем - лікар

 • 20189 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Особистий лікар експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив журналістам, що його стан погіршився - почалися проблеми із серцем, передає УНН із посиланням на Новости Грузия.

Деталі

За словами лікаря, Саакашвілі, який голодує, сильно ослаб, у нього погіршилися показники медичних тестів і почалися проблеми з серцем.

Кіпшидзе зазначив, що стан ув’язненого вкрай нестабільний. Крім того, Саакашвілі втратив 10% своєї ваги.

“...ми отримали відповіді тестів та обговорили з консиліумом параметри. Порівняно з минулим консиліумом, який відбувся тиждень тому, результати стали гіршими. Президент ослаб і скаржиться на прискорене серцебиття”, — сказав Кіпшидзе.

За його словами, наступного разу консиліум збереться, швидше за все, у п’ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боїться за здоров’я сина: матір Саакашвілі прибула до України та зустрілася з омбудсменом

Контекст

Михайло Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня, а 1 жовтня був затриманий у Тбілісі. Він засуджений заочно до трьох та шести років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та злісному використанні службових повноважень. Ще два звинувачення, зокрема у розтраті держкоштів на особисті потреби, поки що розглядаються у суді. П’яте звинувачення — у незаконному перетині державного кордону — було висунуто політику 20 жовтня. З дня затримання він тримає голодування. Цього тижня йому знадобилася допомога реаніматолога.

29 жовтня адвокат Дмитро Садзаглішвілі після зустрічі з Саакашвілі у в’язниці сказав, що той все ж таки погодився на лікування та співпрацю з медиками.

Втім, Денисова вказує, що цього ж дня він через своїх адвокатів повідомив, що перериває співпрацю з консиліумом лікарів, не прийматиме ліків, що полегшують голодування, і не складатимуть аналізів через те, що досі грузинська влада не переводить його до міської лікарні.

Українські Національні Новини

Суспільство