u-sap-zayavili-scho-ukrayina-vimagatime-ekstraditsiyi-chausa

У САП заявили, що Україна вимагатиме екстрадиції Чауса

 • 20147 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Україна вимагатиме від Молдови екстрадиції судді Миколи Чауса, вже призначена дата судового засідання. Про це повідомили в коментарі Радіо Свобода у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, передає УНН.

Цитата

“Ми будемо вимагати екстрадиції його до України. Це наша позиція... Суд першої інстанції в республіці Молдова розгляне запит України на екстрадицію підозрюваного судді. Засідання призначено на 19 березня”, — розповіли у САП.

Додамо

15 березня 2021 року стало відомо, що Молдова остаточно відмовила у політичному притулку одіозному українському судді Миколі Чаусу, якого молдавські правоохоронці затримали ще в 2017 році, і який перебуває в міжнародному розшуку. Це рішення ухвалила колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Вищої судової палати Молдови.

Раніше Комісія з контролю файлів Інтерполу тимчасово призупинила доступ до інформації про розшук колишнього судді Миколи Чауса, проте українські правоохоронці його розшук не припиняли.

Нагадаємо

Чауса звинувачують в отриманні хабара в сумі 150 тисяч доларів. Чаус зберігав гроші у трилітрових банках, захованих на городі. У 2016 році суддя був оголошений у міжнародний розшук.

Ще в 2017 році антикорупційний прокурор Молдови Віорел Морарь повідомляв УНН, що Молдова почала екстрадиційний процес щодо судді Чауса.

У 2019 році слідчі Державного бюро розслідувань проводили обшуки у помешканні дружини судді-втікача Миколи Чауса.

Українські Національні Новини

Політика