u-sbu-nazvali-kilkist-zatrimanikh-kolaborantiv-pislya-deokupatsiyi-kharkivschini

У СБУ назвали кількість затриманих колаборантів після деокупації Харківщини

 • 169836 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Правоохоронні органи після деокупації Харківської області затримали 16 колаборантів та виявили списки усіх «посадовців» окупаційних адміністрацій. Всі ці особи активно співпрацювали з окупантами, повідомляє СБУ, інформує УНН.

Цитата

«Служба безпеки продовжує масштабні стабілізаційні заходи у прифронтових районах сходу України. Тільки за останні дні після деокупації Харківської області встановлено місцезнаходження і затримано 16 місцевих колаборантів. 13 з них вже повідомлено про підозри у вчиненні злочинів та одинадцятьом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначається, у звільнених населених пунктах Харківщини співробітники СБУ провели поглиблену перевірку близько 7 тис. осіб. Також у ході оперативних дій на звільнених територіях правоохоронні органи отримали повні списки з установчими даними представників колишньої окупаційної адміністрації та осіб, які співпрацювали з ними.

Крім того, виявлено реєстри «податкової служби» загарбників, до яких вносили всі комерційні структури, які фінансували збройну агресію через сплату так званих «податків» до бюджету рф.

Доповнення 

Служба безпеки України викрила ще 3-х колаборантів на Луганщині, які підтримують ідеї «русского мира» та прокремлівські наративи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП