u-sbu-povidomili-detali-i-khronologiyu-aviakatastrofi-na-kharkivschini

У СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи на Харківщині

 • 37437 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Навчальні польоти літака Ан-26, який зазнав катастрофи на Харківщині, мали тривати до 22:50, а керівництво повітряним судном виконував тільки командир екіпажу. Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує УНН.

"За наявною інформацією, навчальні польоти літака Ан-26 розпочались о 18:50 та мали тривати до 22:50. Навчальними планами було передбачено підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали – всі польоти виконував командир екіпажу й після виконання частини маршруту:

▪️ о 20:38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна,

▪️ о 20:40 – запросив захід на посадку,

▪️ о 20:43 – пройшов дальній привод,

▪️ о 20:45 – сталася авіакатастрофа.

"Всього на борту літака перебувало 27 українців, з них - 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу", - резюмували у СБУ.

Як повідомлялося раніше в УНН, "чорну скриньку" на місці авіакатастрофи на Харківщині не знайдено. На місці катастрофи знайшли тіла тільки 22 людей. 

Нагадаємо, у зв’язку авіакатастрофою військового літака Ан-26 під містом Чугуїв ускладнено рух на трасі "Київ — Харків — Довжанський".

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування авіакатастрофи військового літака ЗСУ, який розбився 25 вересня під Чугуєвом. За фактом авіакатастрофи відкрито кримінальне провадження. На борту військового літака перебувало 27 осіб. В Офісі Генпрокурора України повідомили, що під час авіакатастрофи загинули 25 осіб, двоє постраждалих — у важкому стані в лікарні. На борту літака знаходилися курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство